BioSurface Peel


„Huidverzorging op het hoogste niveau zonder hersteltijd“

De Chemische peelings zijn vandaag de dag de meest gevraagde professionele behandelingen, omdat ze huidveroudering kunnen behandelen, hyperpigmentatie en ontstekingen kunnen verminderen, de huid verhelderen en ervoor zorgen dat de huid weer gaat stralen. In de praktijk blijken traditionele chemische peelings vaak te agressief, waardoor een aanzienlijke tijd nodig is voor wondheling en herstel. Met de nieuwe BioSurface™ Peel behoort die lange hersteltijd tot het verleden. U kunt nu eindelijk genieten van de voordelen van een peeling die minder heftig en minder kostbaar is, en meer gefocust is op het samenwerken met de huid.

Deze peeling kan gebruikt worden voor het:
 • Verbeteren van de huidtextuur
 • Behandelen van ontstekingen
 • Verminderen van fijne lijntjes
 • Stimuleren van de celvernieuwing en collageenproductie
 • Verhelderen van de huid

Contra-indicaties

Een BioSurface Peeling wordt niet gegeven indien:

 • U RoAccutane (isotretinoïne) gebruikt of heeft gebruik in de afgelopen 6 maanden.
 • U een professionele exfoliatie heeft ondergaan of huidverdunnende medicatie op basis van vitamine A heeft gebruikt de afgelopen 48 uur.
 • U de afgelopen 72 uur geharst/gewaxt bent in het gelaat
 • U een injectable procedure heeft ondergaan in de afgelopen week. Een BioSurface™ Peel behandeling mag plaatsvinden voor de procedure of 5 dagen na de procedure.
 • U een cosmetische of huidverdunnende huidprocedure heeft ondergaan zoals laser, lichttherapie, chemische peeling of microdermabrasie in de afgelopen twee weken.
 • U zwanger bent of borstvoeding geeft.
 • U allergisch is voor een van de ingrediënten in de BioSurface™ Peel. Indien u reactiegevoelig bent kunt u eerste een afspraak maken voor een gratis Facemapping (huidanalyse). We kunnen dan bespreken welke ingredienten worden gebruikt en evtueel een patch test doen.
 • U een extreem gevoelige of geïrriteerde huid heeft met een verstoorde huidbarrière. Indien u niet zeker bent of dit voor u van toepassing is, kunt u een afspraak maken voor een gratis FaceMapping (huidanalyse). Ik kan dan beoordelen of het verstandig is om de Peeling wel of niet te ondergaan.
 • U een zonverbranding heeft opgelopen in de afgelopen 48 uur.
 • U een besmettelijke huidziekte of infectie heeft zoals bijvoorbeeld een actieve koortsblaas. Bij een koortsblaas is uw weerstand ook minder waardoor de Peeling een reactie kan veroorzaken.
 • U een open wond heeft in het gelaat.

Het beste resultaat!

Voor het beste resultaat wordt BioSurface™ Peel aangeraden in een kuur van 3 tot 6 behandelingen. Een reeks van verschillende kuren is mogelijk om het gewenste resultaat te bereiken. We raden ten zeerste aan om na de behandeling een product met spf te gebruiken (minimaal spf30) om de kans op zonverbranding,-schade en hyperpigmentatie te voorkomen. De hoeveelheid en frequentie van de behandelingen hangt sterk af van huidconditie, gevoeligheid en hersteltijd. Het best is de kuur te volgen over een periode van 3 tot 12 weken gevolgd door twee onderhoudsbehandelingen per jaar.

U krijgt altijd een persoonlijk advies en geschatte aantal behandelingen. Echter, in onderstaande tabel ziet u de gemiddelde periode waartussen behandelingen plaats moeten vinden om het beste resultaat te bereiken.

Huidconditie Frequentie
Huidveroudering/pigmentatie iedere 1-2 weken
Gevoelige huid iedere 3-4 werken
Acne/verstoppingen iedere 1-2 weken
Normaal/onderhoud 4+ weken

Wat te verwachten na de BioSurface™ Peel

U kunt direct na de behandeling een rode, blozende huid hebben en de huid kan wat gevoeliger zijn, afhankelijk van de huidconditie en het thuisgebruik. Mogelijke bijwerkingen kunnen variëren van droogte, prikkelingen, jeuk, irritatie, roodheid, zwelling, strakgespannen gevoel tot peelen.

De tweede dag kan de huid wat verkleurd zijn.

Op de derde dag kan het peelen starten rond de neus en mond, gevolgd door de wangen, het voorhoofd, de kaaklijn en tenslotte de hals.

Om ervoor te zorgen dat bijwerkingen zo minimaal mogelijk zijn, is het van belang dat u de huid extra hydrateert en voedt de eerste 3-4 dagen na de behandeling (of totdat er geen tekenen van droogte of gevoeligheid meer aanwezig zijn).

U krijgt een persoonlijk advies over de producten die u het best kunt gebruiken na de BioSurface™ Peel

„Maak snel een afspraak want nu krijgt u de After Care kit om te gebruiken voor de eerste 48-72 uur na de behandeling! Zolang de voorraad strekt“

Nazorg

Zorg ervoor dat u de onderstaande richtlijnen volgt totdat gevoeligheid verdwenen is of totdat de huid gestopt is met peelen. Bij een gevoelige huid of een intensievere behandeling moeten deze richtlijnen voor ten minste 10 dagen gevolgd worden.
 • Vermijd directe blootstelling aan zonlicht voor 2-3 weken en draag een zonnehoed met een brede rand indien de zon niet vermeden kan worden (i.v.m. de kans op hyperpigmentatie). Direct na de behandeling dient er een breedspectrum fysische zonbescherming aangebracht te worden (zoals Super Sensitive Shield spf30 of Ultra Sensitive Tint spf30).
 • Op de dag van de behandeling dient actieve sportbeoefening of langdurige blootstelling aan warmtebronnen zoals sauna en stoomcabines vermeden te worden. De verhoogde circulatie zou kunnen leiden tot extra roodheid, zwelling en irritatie.
 • Op de nacht na de behandeling dient de huid gewassen te worden met koel water en een zachte cleanser zoals UltraCalming™ Cleanser. Vervolgens dient de huid voldoende gehydrateerd te worden met bijvoorbeeld Barrier Repair om de huid te kalmeren en te verzachten.
 • De waterinname dient verhoogd te worden de eerste 2-3 dagen na de behandeling.
 • De waterinname dient verhoogd te worden de eerste 2-3 dagen na de behandeling.
 • Het peelen start eventueel de 2-3 dagen na de behandeling. Dit is normaal. Het is belangrijk dat er niet getrokken wordt aan de velletjes om huidverkleuringen te voorkomen.
 • De eerste 72 uur na de behandeling mag er geen exfoliërend product gebruikt worden. Indien de huid niet meer gevoelig is kan 3 dagen na de behandeling Multivitamin Thermafoliant gebruikt worden om de eventuele velletjes te verwijderen.
 • Indien de huid peelt kan dit ongeveer 7-10 dagen aanhouden. Het is van belang dat de huid goed gehydrateerd wordt. Producten zoals Multi-Active Toner, Skin Hydrating Booster en een vollere crème zoals Intensive Moisture Balance kunnen hierbij helpen. Op het moment dat het peelen en de roodheid heeft afgenomen kan het normale dermalogica huidverzorgingsregime weer gehanteerd worden.

Veel gestelde vragen

Mijn huid peelt niet. Betekent dit dat de behandeling niet gewerkt heeft?

Absoluut niet! Afhankelijk van de veerkrachtigheid van de huid en hoe vaak achtereenvolgens de behandelingen plaats vinden is het mogelijk dat uw huid niet gaat peelen. Ook kan het een indicatie zijn dat de huid meer tolerant is en dat de volgende keer meer lagen gebruikt kunnen worden.

Sommige hyperpigmentatie gebieden lijken donkerder na de behandeling. Heeft de behandeling het pigment verergerd?

Nee, het kan tot 1 week duren (of soms zelfs langer) om veranderingen op te merken in de huid. Het is mogelijk dat sommige pigmentvlekken wat donkerder worden de eerste dagen, maar dit heeft te maken met gepigmenteerde cellen die naar de oppervlakte komen en vervolgens afschilferen. Neem contact op indien indien uw huid extreme verschillen in het pigment ervaart. Ook als u twijfelt altijd even contact opnemen.

Wat is het verschil tussen vervellen na een zonverbranding en het peelen van de huid na een chemische peeling?

Hoewel ze blijkbaar dezelfde reactie geven op de huid, zijn er wel degelijk belangrijke verschillen in de huid. Een chemische peeling is een gecontroleerde wond veroorzaakt door verschillende chemicaliën die selectief de lagen van de huid verwijderen zodat de huid zich kan vernieuwen. Een zonverbranding is een ongecontroleerde wond veroorzaakt door ultraviolette straling. Deze straling kan DNA schade aanrichten wat resulteert in celdood en/of mutatie. Het vervellen van de huid naderhand is een noodzakelijk kwaad om te voorkomen dat deze beschadigde cellen zich kunnen gaan vermenigvuldigen.

Wanneer kan ik weer make-up aanbrengen?

Het is het best hiermee zo lang mogelijk te wachten. Indien het niet anders kan dient tenminste gewacht te worden tot 20 minuten na de behandeling. Dit geeft de huid de kans om te kalmeren en vermindert de kans op irritatie.

Wat moet ik doen als ik een contraindicatie heb voor de behandeling?

Indien de contra-indicatie zal verdwijnen binnen enkele weken, kunt u de afspraak verplaatsen. Indien deze langer zal duren kunnen we overleggen welke alternatieve behandeling mogelijk is.

Kunnen onzuiverheden verwijderd worden voor de BioSurface™ Peel behandeling?

Nee, extracties kunnen beter niet op dezelfde dag plaats vinden omdat deze de kans op irritatie van de huid verhogen. Daarnaast kunnen ze de gevoeligheid van de huid na de peeling verhogen, waardoor littekens en pigmentatie kunnen ontstaan.

Niche Beauty Dermalogica Aqua Organic Woerden

Huidinstituut
Niche Beauty
Meulmansweg 14
3441AT Woerden

E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T 06 46 71 52 04


© 2018 Niche Beauty. All rights reserved